ATA9
A kérdés, miért?
 Olyan, mint amikor a 007 – es bemutatkozik. Miden ezzel kezdődik, mert ha nem tudod erre a kérdésre a választ nem vagy funkcionális, nem lehetsz az, mert azt sem tudod miért kelsz fel az ágyból, miért azt a munkát végzed el. Napi rítusaid miért abban a sorrendben vannak, miért ragaszkodsz olyasmihez, amit hitednek mondasz. Miért azok a barátaid, miért nincsenek igaz barátaid?

A Miért? – re való válasz határozza meg azt, aki valójában vagy, az tesz hasznosság vagy haszontalanná a világban, aki nem tud mesterlövész pontossággal válaszolni erre a nagy és fontos kérdésre, akinek nincsen meg a pontos Azért – ja, az jelentéktelen a világban, egyszerűen nem számít, és tudod miért? Mert ha nem tudsz alkotni, valamit, ami hasznos, ami kell, ami változtat, ami a működőképesség felé mozdítja el a másik embert, jelentéktelen vagy. Azért vagy csak, hogy valakit fenntartsál a törekvéseiben. Mert Te vagy az, aki Fogyaszt, Te vagy az, aki fizet, de nem Te vagy az, aki Él.

Egy ideig ezt fogom boncolgatni, Tarts velem és szembenézünk azzal mi fontos. Miért is? Azért, mert működni akarunk, alkotni akarunk, mert Élni akarunk.

Legyen egy jó és hasznos napod!
Halmágyi Attila
Halmágyi Attila

Okleveles coach vagyok: Life, Business és Executive coaching területeken. Örömöt okoz, ha látom, hogy szép, harmonikus viszonyban élsz, ha boldog vagy a családban, a barátok között és jól telik a munkában.

Legfrissebb bejegyzések