A Coachingról

A coaching egészséges embereknek való. 

Magyarázat

Mi fán terem a coaching?

A coaching egészséges embereknek való. Ez egy olyan beszélgetési folyamat, ahol a coach és az ügyfele partnerek, semmiképpen sem a betege vagy a paciense. A coach egy beszélgetés vezető, aki edzőként működik. Meghallgat, visszatükröz, követ vagy szembesít ha kell, motivál. Segít, de nem adja a szót a szádba. Elfogad, végigkísér a munkádat és eljuttat a megoldás felé a beszélgetések segítségével.
A coach kérdez, nem is… ő maga a kérdés, mert te vagy a válasz. A coaching tehát, az arisztotelészi peripatetikus iskolához hasonlítható, ahol megtanulhatsz rendszerben gondolkodni. A coach mindenkinél jobban tisztel, bízik benned és tudja azt, hogy némi segítséggel célba juthatsz. He elakadtál egy folyamatban, ő segít kibillenni, újragondolni, célokat megfogalmazni és végképpen célba érni.
A coach célja az, hogy te elégedett legyél az előidézett változással, mert ő akkor eredményes, ha te működőképesebb, gazdagabb, egészségesebb, és boldogabb leszel a coaching folyamatan keresztül. A coaching procedúrája a jelenből indul, de a jövőre összpontosít a célok kitűzése és elérése által, a változás beiktatásán keresztül. Coaching által megtanulhatsz hatékonyabban gondolkodni, ami által megelégedettebbé és funkcionálisabbá válhatsz.

pattern_2.png